Andreea Marin şi Şcoala Mamelor la Braşov

Proiectul Şcoala Mamelor la Braşov
Proiectul Şcoala Mamelor la Braşov
la prezentarea proiectului Şcoala Mamelor la Braşov

Nu. Nu o să ne preţuim pentru toată viaţa partenerul sau partenera oricum ar fi el sau ea. Licăririle acelea pentru care ne-am îndrăgostit unul de celălalt trebuie întreţinute ca să rămână vii.

Crezi că tu o să te simţi împlinită lângă partenerul tău dacă acesta alege să nu mai aibă grijă de interiorul şi exteriorul lui? Dacă de la un moment dat devine delăsător şi nu mai aduce nimic nou în viaţa ta şi a lui? Crezi că lui îi va fi bine dacă tu alegi să nu-ţi mai pese? Vei fi un reper pentru copiii tăi, oricum ai alege să-ţi trăieşti viaţa?

Mi-a făcut bine să aud întrebările astea la prezentarea de la Braşov a proiectului Şcoala Mamelor. Iniţiat de Andreea Marin, acesta are drept scop ajutarea mamelor să-şi recapete licărirea din ochi atunci când şi-au pierdut-o. Pentru ele, pentru copiii şi pentru partenerii lor. Site-ul oferă informaţii mamelor şi sprijin gratuit în 4 direcţii:

  • sănătate: “Ai grijă de sănătate”
  • carieră: “Dezvoltă-te profesional”
  • legislaţie: “Cunoaşte-ţi drepturile”
  • comunicare: “Comunică mai bine”.
Proiectul are povestea lui. Andreea ne-a dezvăluit că totul a pornit dintr-o mare încărcătură sufletească. După două sarcini pierdute, cu multe emoţii în ultima sarcină din cauza unui test care prevestea un sindrom Down şi probleme cardiace, pusă în situaţia de a decide dacă copilul ei va trăi sau nu, în pragul depresiei, Andreea a decis să facă schimbări majore în carieră. A renunţat la televiziune, şi după câteva luni după ce a născut o fetiţă normală şi sănătoasă, şi-a creat un blog. Când acesta a luat o amploare mult prea mare, a apărut proiectul Şcoala Mamelor, în spatele căruia s-a adunat o echipă de specialişti care răspund voluntar la sutele de întrebări care sosesc de la mamele din ţară.

Mie mi s-a părut minunat că o personalitate publică a reuşit să mobilizeze atâtea resurse în cadrul acestui proiect şi să le pună la dispoziţia mamelor care caută răspunsuri şi soluţii.

Nu am fost niciodată un prea mare fan “Surprize, surprize” dar sunt un mare fan al oamenilor care aleg să facă ceva să schimbe în bine lumea din jurul lor.

Mă duc să meditez la ce pot face eu să fie mai bine la mine în suflet. Hai şi tu!