Monica Reu, primul trainer român certificat de comunicare nonviolentă din nou la Brașov!

Ce facem când copiii spun NU

cum ajungem de la conflict la conectare și cooperare

“Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relația dintre părinte și copil… Și probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte și blocaje de comunicare.

În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… și, spre exasperarea părinților, pare că între ei se naște o prietenie ce va dura o viață. Însă cam tot atunci, părinții încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociți de ambele părți. Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât și în părinți, când se confruntă cu un refuz tranșant sau o interdicție. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relației dintre ei.

Vino la conferință și vei afla:

  • Cum putem, ca părinți, să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noștri?
  • Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare?
  • Cum putem trasa limite în relația cu copiii fără a recurge la “nu e voie”?
  • Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare?

Sunt întrebările pe care le vom aborda în cadrul acestui eveniment adresat tuturor cadrelor didactice și părinților ce își doresc să clădească alături de copiii lor o relație armonioasă și de cooperare de o viață.

Cine e Monica Reu?

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiași an, a demarat programul “Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a împărtăși părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie și armonie în viața de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Empatică s-a bucurat de succes în București, Cluj-Napoca, Iași, Mediaș, Zalău, Brașov, Piatra Neamț, Constanța și… Bruxelles.

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-o cursul “Educație Empatică în școala și grădiniță”, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din București, Școala Gimnazială din Sinpetru.

Mai multe detalii despre activitatea Monicăi, testimoniale, Comunicarea Empatică şi activitatea Asociatiei pentru Comunicare Nonviolentă găsiţi pe www.nonviolenta.org.

Înscrieri și alte informații utile

Conferința va avea loc în curând.

Înscrierile se deschid … iar locurile sunt limitate.

Locație: în curând

Investiție:

  • în curând

“4 părinți susțin un dascăl”

Cu acest pachet special, cadrele didactice au posibilitatea de a participa gratuit, dacă 4 părinți plătesc biletul de participare.

Partenerii evenimentului

în curând