Proiectul Bambini şi prima „Stradă pentru Copii” din Braşov

Echipa Bambini plănuieşte pentru acest week-end organizarea unei acţiuni numită “Strada copiilor”, în cadrul căreia traficul auto va fi interzis pe una din străzile din centrul Braşovului. 🙂

Asta mi-a adus minte de copilărie şi de strada din spatele blocului meu pe unde circulau rar maşini. Şi pe unde  mă  jucam în voie de-a prinselea şi de-a ascunselea, săream coarda şi desenam pe asfalt … Copiii de pe strada unde locuiesc acum fac slalom printre maşini, încercând să se joace cu mingea fără să atingă maşinile parcate şi să deseneze cu creta pe bordura trotuarului, că pe stradă şi pe trotuar nu e loc. 🙁

Mă întreb cum va mai arăta strada nepoţilor noştri?

Haideţi să ne aducem aminte de copilărie şi să ne imaginăm viitorul nepoţilor noştri sâmbătă, 19 mai, între 10:00 şi 16:00, pe strada Postăvarului care va fi transformată în spaţiu de joacă doar pentru cei mici!!! Yuhuuuuu!

Veniţi pe jos, cu bicicleta, tricicleta, trotineta, cu rolele sau… cum vreţi voi, dar fără maşină, să colorăm pe asfalt, să facem expoziţie de desene, să jucăm şotron, etc. pe “Strada pentru Copii”.

ABMEE pregăteşte concursuri şi premii, iar copiii sunt încurajaţi să aducă jucării potrivite jocului în aer liber, precum şi orice obiecte sau accesorii necesare.

Părinţii şi/sau bunicii sunt şi ei aşteptaţi!

Printre surprize:

  • Dr. Bike va fi prezent pentru a ne arăta cum se repară o bicicletă
  • Semafoare, semne de circulaţie… montate la înălţimea celor mici
  • Poliţia Rutieră se va prezenta la datorie, ca să ne înveţe despre regulile de circulaţie
  • Sunt pregătite fructe pentru toţi participanţii, dar şi două biciclete… una roz şi una albastră, care vor pleca acasă la doi dintre copilaşii de pe „Strada pentru Copii”!
Bambini internaţional – strada pentru copii
Bambini internaţional – strada pentru copii

 

Evenimentul are ca scop promovarea şi implementarea temporară a conceptului de „Stradă pentru Copii” pentru a se proba funcţionalitatea acestuia şi pentru ca această manifestare să se repete, astfel încât să se transforme cât mai multe străzi din Braşov în „Străzi pentru Copii”.

 Proiectul european BAMBINI reprezintă un exemplu de succes în educaţia legată de mobilitate şi este pus în aplicare în Municipiul Braşov, încă din anul 2009.

Scopul acestuia este introducerea de măsuri simple de mobilitate în viaţa micuţilor şi motivarea părinţilor să utilizeze cât mai rar autoturismul personal, pentru a da un exemplu pozitiv copiilor şi pentru a le transmite conceptele de transport curat şi viaţă activă, de la o vârstă cât mai fragedă.

Program:

10:00-12:00      Grădiniţele BAMBINI vor ocupa un spaţiu pe “Strada pentru Copii” în care vor desfăşura                activităţi proprii legate de proiectul BAMBINI

12:30-14:00      ABMEE va organiza competiţii de biciclete/triciclete/trotinete, precum şi o tombolă                     pentru cei mici

14:00-16:00      “Strada pentru Copii” este liberă pentru joc, distracţie şi voie bună!

Echipa ABMEE vă aşteptă cu drag!

0268.474.209
0268.547.784
office@abmee.ro
www.abmee.ro

www.mobile-bambini.eu