Îți captează atenția de fiecare dată când o asculți. Oana Moraru revine la Brașov, în 14 aprilie!

Cum își găsesc copiii drumul?

Proiectul DIALOGUL TRANSFORMĂRII – Noua pedagogie a minții și a inimii pentru părinți și dascăli, inițiat de Oana Moraru, are ca scop transformarea mentalității românești despre educația prin condiționare înspre educația prezenței și a validării spiritului fiecărui copil, revoluționarea educației românești și ieșirea din mentalitatea de secol XIX în privința educației, prin crearea unei mase critice de părinți și dascăli transformați spiritual și profesional, care pot scoate învățământul românesc din stadiul rudimentar în care se află acum.

Dialogul transformării, constă într-un turneu național de evenimente, organizate pentru familii și cadre didactice, într-un spirit absolut inovator – care îmbină întrebările directe ale participanților, încă de la început, cu demonstrații directe ale unor tehnici pedagogice de mare actualitate. Reprezentările prin imagine, sugestie muzicală și aplicațiile practice au intenția de a produce emoție și transformare, adică un nou mod de a înțelege copiii din punct de vedere fizic, cognitiv, emoțional și spiritual.

Participanții, părinți și dascăli, vor descoperi tehnici și strategii pedagogice pentru integrarea gândirii, a emoției, a corpului și a spiritului în dezvoltarea copiilor, acasă și la clasă.

Mesajul de bază al turneului răspunde la întrebarea ”Cum își găsesc copiii drumul în viață?” și aduce în conștiința părinților și a dascălilor români nevoia de schimbare și tehnicile concrete de transformare a educației acasă și la clasă și îi echipează pe participanți cu tehnici și metode care slujesc ideii de copil echilibrat, capabil să își găsească vocația și să își urmeze calea, în ciuda sistemului școlar disfuncțional de astăzi.

Vino la întâlnirea cu Oana Moraru ca să afli:

  • Cum își găsesc copiii drumul în viață?
  • Cum se construiesc motivațiile adevărate, nevoia de a afla și bucuria de a face lucruri importante în viață?
  • Cum observ, aflu și onorez particularitățile copilului meu?
  • Cum evaluez cine e copilul meu și încotro se îndreaptă el?
  • Ce pot face eu, ca părinte, și ce pot face profesorii pentru devenirea lui?
  • Cum suplinesc acasă ce nu reușește școala? Ca profesor, cum sprijin o generație de copii, uneori, insuficient susținută de familie?

Oana Moraru: Vă învit la o întâlnire bazată pe întrebările voastre, pe intervențiile voastre directe și spontane, pornind de la convingerile sau conflictele sufletești pe care le avem ca profesori sau părinți în fața noilor generații de copii! Vin cu toată experiența mea de peste 20 de ani în școală, ca mamă, ca dascăl, ca director și formator- cu intuiția și cunoașterea deopotrivă a sute de studii și cercetări despre psihologia copilului și managementul învățării autentice. Și mai ales cu șansa de a fi văzut câteva generații de copii crescând sub ochii mei, de la 2 la 16 ani, aceeași, în continuă transformare. 

  • Ce îl face pe unul să reușească? 
  • Ce îl face pe altul să renunțe? 
  • Când se întoarce cheia autodeterminării? 
  • Care experiență sau care dascăl, ce acțiune, ce cuvânt poate hotărî destinul copilului meu?

Cine este Oana Moraru?

Oana Moraru este fondator și manager Școala Helikon (grădiniță, ciclu primar, gimnazial și liceal – școală acreditată), consultant educațional, învățător și profesor cu peste 20 de ani experiență în învățământul privat și public. Pe lângă asta, Oana mai e:

  • Mentor educațional;
  • Publicist pe teme educationale;
  • Formator didactic și consultant educational în domeniul școlilor private și publice în România;
  • Coordonator Agenția pentru Mentorat Educațional ”Helikon” – furnizor cursuri /ateliere pentru copii, părinți și profesori;
  • Fondator platforma www.voceaparintilor.ro;
  • Absolventă Facultatea de Litere, Universitatea București – Profesor Limba română/Limba engleză;
  • Autor de programe alternative și design curricular, de programe de monitorizare și evaluare a progresului școlar al elevilor și al preșcolarilor.
  • Consilier parental – peste 50 de familii pe lună, în regim individual.
  • Formator didactic în programul ”Teach for Romania” și la nivelul a peste 40 de școli și grădinițe în țară.
  • Coordonator al unor programe educaționale de evaluare și feedback cu preșcolari, școlari și familiile lor în cadrul Agenției pentru Mentorat Educațional ”Helikon”.

Ce spun cei care au fost la conferință

Alice Stamate: Stau să mă gândesc. Da, merită! Mă urc în tren vineri seara la Oradea, călătoresc toată noaptea, sâmbătă dimineață ajung în Sinaia, aștept cu nerăbdare conferința, iar după, revigorată, iau primul tren înapoi spre Oradea. Da, Oana Moraru, merită!

Alina Rachieru Ilie: Oana Moraru mi-ai făcut duminica de nota 10!! A fost o conferință superbă!! Ești un om extraordinar! Și sper sa reușești să deschizi o școală și în București. Sau măcar mai multe centre ca cel din Tineretului.

Bhojwani Violeta: Oana, ești o minunăție de om! Mă bucur nespus că avem persoane valoroase, luminate și dedicate în țară precum ești tu! Ce pot să spun este că fiecare minut a meritat acolo, sistematizare, pregătire, expunere impecabilă și setea ta de a ne vorbi cu atâta eficiență, simplitate, claritate este de-a dreptul fantastică! Mă bucur că te-am întâlnit!

Florina Paraschiv: O întâlnire cu un OM care are multe de spus în educație! Peste 6 ore de … lecții de viață pentru părinți si dascăli, de care vor beneficia copiii. Mulțumim, Oana Moraru!

Iustin Manciu: Una dintre marile probleme ale țării ăsteia e că nu ați fost niciodată ministru al învățământului. Ar trebui să fiți pusă acolo în perpetuitate, în poziție inamovibilă, indiferent cine conduce țara, pe câteva zeci bune de ani.

Ella Danu: Am fost foarte încântată de acest eveniment. Am luat cu mine acasă spre aplicare multe idei/concepte pe care până acum nu le cunoșteam sau nu le conștientizam. M-au atins cuvintele Oanei până la lacrimi atunci când am realizat ce am greșit în educația copilului meu.

Alecsic Felipe: Îți mulțumesc pentru pasiunea ta, pentru informațiile documentate și experiența ta de viață, pe care le-ai împărtășit cu noi! Îmi doresc multe “Oane Moraru” în viața cât mai multor copii! Ești minunată!

Înscrieri și alte informații utile

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, în intervalul orar 10:00 – 14:30.

Locurile sunt limitate.

Perioada de înscrieri: 26 februarie – 13 aprilie, în limita locurilor disponibile.
NU se fac înscrieri în ziua conferinței!

Investiție: 120 ron/persoană

Locație: Lux Divina, Brașov, str.13 Decembrie, nr. 96

.

“4 părinți susțin un dascăl”

Cu acest pachet special, cadrele didactice au posibilitatea de a participa gratuit, dacă 4 părinți plătesc biletul de participare.

 .

Organizatori:

.

Partenerii evenimentului

Sponsori:     

.

Parteneri:

 

Parteneri media: